Informatie
We organiseren -in samenwerking met diverse 
instanties- geregeld informatiebijeenkomsten. 
Er zijn veel mensen die vragen hebben over 
uiteenlopende zaken rondom uitvaartverzorging 
of einde-leven-vraagstukken, zoals het
levenstestament of euthanasie.

Informeer naar de mogelijkheden:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Mok Uitvaartverzorging
Uitvaartcentrum in een voormalig kerkgebouw in Heerlen.
U bent van harte welkom in het uitvaartcentrum voor een kopje koffie, om zelf eens te kijken of rondgeleid te worden. U kunt natuurlijk ook met vragen terecht over uitvaartverzorging, begrafenissen en crematies, koffietafels, verzekeringen of bijvoorbeeld over assierraden, urnen, miniurnen en diverse toebehoren. Wilt u een uitvaart door ons laten verzorgen, maar u woont niet in de regio Heerlen? We kunnen dan -in overleg met u- ook gebruik maken van andere locaties om op te baren of een afscheidsbijeenkomst te houden. Zo hebben we al vaak uitvaart verzorgd in bijvoorbeeld de regio's Sittard-Geleen, Maastricht, Onderbanken, Vaals, Kerkrade, Schinnen.

Kerkelijke uitvaart

Uitvaartwinkel
In onze uitvaartwinkel vindt u behalve veel informatie ook een keuze aan verschillende produkten, zoals (graf)kaarsen, lantaarns, decoraties, urnen... Loop gerust binnen, gewoon om te kijken of om iets te vragen.

Verzekeringen
Wij krijgen vaak vragen over uitvaartverzekeringen. Zijn we goedverzekerd? Kan ik met een naturaverzekering ook bij jullie terecht? Kan ik me bij jullie verzekeren?
Met al dit soort vragen kunt u naar ons toe komen. Gewoon een telefoontje met uw vraag kan natuurlijk ook. We helpen u graag verder.


Nuvema Uitvaartverzekeringen “prima keus”
Bij Mok Uitvaartverzorging streven we er naar om elke uitvaart zo goed mogelijk uit te voeren. Een juiste uitvoering van de persoonlijke wensen van de overledene, de wensen van de nabestaanden en de regionale gebruiken en tradities zijn hierbij erg belangrijk.

De uitvaartkosten worden voornamelijk bepaald door de uitvaartwensen maar ook door het lokale prijsniveau. Een uitvaart in Limburg verloopt en kost nu eenmaal niet hetzelfde als in De Noordoostpolder.

Wij onderkennen het belang dat de consument heeft om een passende voorziening te treffen voor de uitvaart. Een uitvaartverzekering kan daarom interessant zijn om de kosten van een uitvaart te dekken.

Lokale prijzen
Om deze doelstelling te bereiken geeft Mok Uitvaartverzorging jaarlijks de lokale prijzen van Heerlen en omgeving door aan uitvaartverzekeraar Nuvema. Voor mensen uit de regio Heerlen worden de uitvaartverzekeringen van Nuvema dan ook gebaseerd op deze prijzen. Hierdoor kan een opmaat gemaakte uitvaartverzekering worden aangeboden die aansluit bij de persoonlijke wensen én de lokale kosten.

Premie uitvaartverzekering berekenen
Bij Nuvema kunt u, net als bij vele andere partijen op internet, de uitvaartverzekering premie berekenen. De Consumentenbond adviseerde in haar gids uit 2012 te letten op zaken als de looptijd, soort uitvaartverzekering, keuzevrijheid van uitvaartverzorger en de te betalen premie. De natura uitvaartverzekering van www.nuvema.nl noemde ze hierbij “een prima keus”.

 


Kijken kan ook...
De bedrijfsfilm die wij maakten, is ook te bekijken via Youtube.
Behalve de uitzending van de film door TVLimburg, is hier nog
meer te zien over Mok Uitvaartverzorging. De film is ook op DVD te zien; neem contactmet ons op om de DVD te ontvangen.Transhumanisme; over de dood heen regeren...
Sommige mensen hopen dat zij na de dood toch nog verder kunnen leven op aarde in een andere vorm. Dat kan op allerlei manieren, maar de meest opvallende vorm is een technische vorm, een digitale vorm. Men 'verenigt' zich in een verband dat "transhumanisme" wordt genoemd. Voor meer uitleg hierover kunt u terecht bij deze website. Voor wie digitaal herinnerd wil worden zonder zelf digitaal te 'leven' is deze mogelijkheid misschien geschikt...